FinnSonic teki merkittävän avauksen Kiinan ilmailuteollisuuteen

Julkaistu 23.02.2022

FinnSonic on voittanut kansainvälisen tarjouskilpailun kahden FPI-särötarkastuslinjan (fluorescent penetrant inspection) toimittamisesta kiinalaiselle Haikou Engine Service -yhtiölle. FinnSonicin ainutlaatuinen teknologia yhdessä tietotaidon kanssa vaikuttivat valintaan. Myös jälleenmyyjämme DAES Groupin paikallisuus ja ymmärrys FinnSonicin linjoista olivat ratkaiseva. Linjat toimitetaan asiakkaan käyttöön kesällä 2023 

 

- Olemme systemaattisesti vahvistaneet ilmailuosaamistamme ja nyt saamamme FinnSonicin historian suurin yksittäinen tilaus osoittaa kyvykkyytemme olevan korkealla tasolla, FinnSonicin toimitusjohtaja Vesa Nurminen iloitsee. 

 

Haikou Engine Service rakentaa Kiinan eteläosassa alansa huippu huolto- ja korjaamokeskusta, jossa huolletaan ja korjataan maailman suurimman lentokonemoottorivalmistajan GE Aviationin GEnx-moottoreita. Näitä on käytössä muun muassa Boeing 787 Dreamliner sekä Boeing 747-8 -matkustajakoneissa. Lentoliikenteen nopeasta elpymisestä johtuen kiinalaisyhtiö investoi voimakkaasti uuteen teknologiaan, tavoitteenaan päästä ilmailun huoltoliiketoiminnan kärkeen Kiinassa. 

 

FinnSonic on GE Aviationin valmistamien moottoreiden pitkäaikainen särötarkastusprosessin teknologiakehittäjä. Haikou Engine Service -yhtiölle toimitettavassa FPI-linjastossa on automatisoitu säröntarkastuslinja pienille osille kuten suihkuturbiinin siiville ja manuaalilinja isompien osien tarkastukseen. FinnSonic FPI laitteistot tuovat asiakkaalle monia hyötyjä, kuten parannettu laatuvaatimusten noudattaminen, nopeampi kierto aika, alentuneet käyttökustannukset ja vähemmän henkilötapaturmia automaation ansiosta.  

 

Särötarkastus on kriittinen osa lentokoneiden moottorihuoltoa.Ratkaisuissamme korostuvat älykäs tekninen toteutus. prosessin turvallisuus ja täydellinen jäljitettävyys Huolto- ja korjaustoiminnassa tarkastettavien kappaleiden pinnat puhdistetaan ja tarvittaessa poistetaan tarkastusta haittaavat pinnoitteet, minkä jälkeen osien dokumentoitu virheettömyys todennetaan särötarkastuksen avulla, kertoo myyntipäällikkö Olli-Pekka Arhosuo.