Ilmailujätit luottavat suomalaisen FinnSonicin teknologiaan

Julkaistu 19.11.2015
FinnSonic Oy:n tilauskanta on ennätyksellisen korkealla tasolla. Suuria laitetilauksia on saatu huomattavan paljon erityisesti ilmailuteollisuudelta.

FinnSonic Oy saavuttanut merkittävän roolin ilmailuteollisuuden pesu- ja särötarkastusjärjestelmien toimittajana. Viimeisen vuoden aikana yhtiö on saanut uusia tilauksia ilmailuteollisuudesta yhteensä lähes neljän miljoonan euron arvosta.

”Ilahduttavaa on, että kehittämämme teknologia on saavuttanut ilmailualan huippuyritysten luottamuksen. Lentoliikenne kasvaa jatkuvasti, mikä on aikaansaanut valmistus- ja huoltoyksiköiden keskittymistä sekä lisännyt automaattisten osienpesu- ja tarkastusjärjestelmien tarvetta. Tällaisten laitekokonaisuuksien toimittajia on maailmassa vain muutama.” FinnSonic Oy:n toimitusjohtaja Tea Lehto toteaa. Lehdon mukaan FinnSonic on kiilannut maailman kärkiyritysten joukkoon, koska sen vahvuuksia ovat älykkäät tekniset ratkaisut, palvelun ja ratkaisujen korkea laatu ja asiakkaiden tarpeiden mukaan suunniteltavat sovellukset.

Merkittäviä kauppoja globaalien ilmailualan suuryritysten kanssa

Tämä vuosi on ollut FinnSonicille erityisen menestyksekäs. Tänä syksynä toimitimme automaattisen ultraäänipesulinjan komponenttien pesuun Taikoo Engine Services yhtiölle Kiinaan. Yritys on Hong Kong Aircraft Engineering yhtiön ja GE Aviationin joint venture -yritys. Toimitamme marraskuussa suurikokoisen särötarkastuslinjan Ethiopian Airlinesille. Ethiopian Airlines valmistautuu mm. Boeing 787 Dreamliner -koneissa käytettävien uuden sukupolven GEnx- moottoreiden huoltoon. Moottorit kuluttavat vähemmän polttoainetta, ovat vähäpäästöisempiä ja melutaso on matalampi. Saab AB Aeronauticsin kanssa olemme juuri solmineet historiamme suurimman kaupan lentokoneen osien innovatiivisesta pesujärjestelmästä. FinnSonicin automaattisella pesuratkaisulla varmistetaan Saabin prosessien vaatima osien korkea puhtaustaso ja tasainen laatu. Muita merkittäviä tulevia toimituksia ovat särötarkastuslinjat lentokoneen runko-osien tarkastukseen Boeing yhtiöille ja SSAMC:lle (Sichuan Services Aero Engine Maintenance Company). FinnSonic on maailman suurimman lentokonemoottorien valmistajan GE Aviationin lisensoima toimittajakumppani.

Video FinnSonic Optima särötarkastuslinjasta

Menestys on luonut työpaikkoja

Vilkkaalla kaupankäynnillä on ollut suora vaikutus yhtiön työllistämiskykyyn. Henkilöstömäärä on kasvanut viime vuodesta noin 15 prosentilla. FinnSonic työllistää jalostusketjussaan yhteensä noin 80 henkilöä. Yrityksen tulevaisuus näyttää hyvin lupaavalta ja tälläkin hetkellä on käynnissä useita rekrytointeja.

FinnSonic on vuonna 1979 perustettu ultraäänipesun ja särötarkastuksen asiantuntija. Yritys kehittää ja valmistaa Lahdessa ratkaisuja teollisuuden vaativiin osienpesutarpeisiin ja NDT-järjestelmiin. Päämääränä on kehittää älykkäitä, turvallisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Yli 80 % tuotannosta menee vientiin ympäri maailmaa. Asiakkaita ovat mm. British Airways, Emirates Airline, GE Aviation, Finnair, Hella, Metso, Parker, Scania, Sandvik ja Siemens.