Kolmannes pk-yrityksistä ilmasto-orientoituneita

Julkaistu 09.10.2017
EK toteutti keväällä 2017 kyselyn, jolla kartoitettiin ilmastobisneksen kehitysvaihetta Suomen pk-sektorilla. Tutkimuksen mukaan 31 % yrityksistä näkee ilmastonmuutoksen merkittävänä tekijänä bisnekselleen. Vuonna 2015 vastaava luku oli 22 %. Muutosta selittävät vastuullisuus ja kustannussäästöjen tavoittelu.

EK kannustaa pk-yrityksiä vahvistamaan ympäristöosaamistaan niin, että se saadaan käännettyä kasvun ajuriksi ja kilpailueduksi. EK:n uusilta ilmastobisnes.fi-sivuilta löytyy työkaluja ja vinkkejä yritystoiminnan ilmastohaittojen pienentämiseen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen kehittämiseen asiakkaiden käyttöön.

www.ilmastobisnes.fi

FinnSonic – tehokkuus on myös ympäristölle hyvä

Ilmastobisnes.fi-sivustolla esitellään suomalaisia yrityksiä, jotka ovat panostaneet ilmastobisnekseen. Mukana yritysesimerkeissä on myös FinnSonic Oy, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitaan tehostamaan tuotantoa ja vähentämään päästöjä.

”Kehittämämme ultraäänipesuteknologia toimii tarkasti ja nopeasti, erityisesti korkeakapasiteettisessa tuotannossa. Puhdistusratkaisut parantavat energiatehokkuutta, turvallisuutta ja asiakkaan tuotannon tehokkuutta. Kun esimerkiksi moottorin ja voimansiirtokomponenttien osat ovat puhtaita ja pidetään kunnossa, niiden käyttöiät pitenevät. Tällöin saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä. Ultraääniteknologian avulla vähennetään samalla merkittävästi kemikaalikuormitusta”, kertoo toimitusjohtaja Tea Lehto.

www.ilmastobisnes.fi/finnsonic