Marioff Corporation tehosti tuotantoaan ultraäänipesun avulla

Julkaistu 29.12.2015
Vesisammutusjärjestelmien globaali markkinajohtaja, Marioff Corporation Oy investoi Keravan tuotantoyksikköönsä FinnSonic Optima ultraäänipesulinjan. Investoinnin tavoitteena oli tuotannon tehostaminen ja asiakastyytyväisyyden parantaminen.


FinnSonic Optima sammutinjärjestelmän komponenttien pesuun


Marioff Corporation Oy:n Keravan tuotantoyksikössä valmistetaan yhtiön kaikki sammutusjärjestelmät, joihin kuuluvat sammutusjärjestelmän osat; suuttimet, venttiilit ja erilaiset pumppuyksiköt.
Sammutinjärjestelmän sprinklerien ja venttiilien komponentit valmistetaan noin 24 nykyaikaisella CNC-työstökoneella. Koneistettavia materiaaleja ovat messinki sekä ruostumattomat ja haponkestävät teräkset. Komponenttien koko vaihtelee muutamasta grammasta yli kymmeneen kiloon.

FinnSonic Optima ultraäänipesulinjan läpi kulkevat kaikki koneistamon valmistamat tuotteet, joten sen toiminnan pitää olla häiriötöntä. ”Aiemmin pesimme tuotteet rumpupesukoneessa, jonka pesulaatu vaihteli pesunesteistä ja pestävistä kappaleista riippuen. Osien kuivaus suoritettiin osin paine-ilmapistoolia käyttäen, mistä aiheutui kovaa meluhaittaa. Myös ympäristö- ja työturvallisuusasiat tukivat päätöstä siirtyä ultraäänipesulinjaan. Asettamiemme teknisten vaatimuksien, koepesujen sekä kilpailutuksen jälkeen päädyimme tähän vaihtoehtoon. Lisäksi aiemmat hyvät kokemukset FinnSonicin toiminnasta ja ammattitaitoisesta henkilökunnasta tukivat päätöstä”, toteaa teknologiapäällikkö Antti Tiainen Marioffilta.

Marioffin vaatimukset komponenttien puhtaudelle ovat korkeat. Useat koneistettavista tuotteista pinnoitetaan pesun jälkeen. Pinnoille ei voi jäädä läikkiä, rasvaa tai likaa, jotka haittaisivat pinnoitusta. Tuotteiden pieniin reikiin ja kanaviin jäävät lastut ja muut epäpuhtaudet eivät lähde perinteisillä pesumenetelmillä. FinnSonicin Optima ultraäänipesulinja täyttää hyvin yrityksen puhtaus- ja laatuvaatimukset.

Strateginen investointi

Ultraäänipesulinjan hankinta oli Marioffille merkittävä. Yritys onkin tarkastellut investointia monesta näkökohdasta tuotannollisten seikkojen lisäksi. Strategisesti sen merkitys korostuu kustannustehokkuutena, puhtaampina ja parempina tuotteina asiakkaille, käyttömukavuutena käyttäjille turvallisuus- ja ympäristöasioita unohtamatta.

Marioff Corporation Oy on maailman suurin vesisumusammutusteknologiaan erikoistunut yritys. Yhtiöllä on pitkä kokemus eri puolille maailmaa HI-FOG® tuotemerkillä toimitetuista ratkaisuista. Marioff on osa United Technologies Corporationiin kuuluvaa UTC Building & Industrial Systemsiä. Marioffin pääasiakaita ovat mm. hotellit, sairaalat, museot ja kulttuurisesti arvokkaat rakennukset sekä laivavalmistajat ympäri maailmaa. Marioff Corporation Oy työllistää noin 400 henkilöä eri puolilla Eurooppaa, joista noin 100 Keravan tuotantoyksikössä.

FinnSonic on vuonna 1979 perustettu ultraäänipesun ja särötarkastuksen asiantuntija. Yritys kehittää ja valmistaa Lahdessa ratkaisuja teollisuuden vaativiin osienpesutarpeisiin ja NDT-järjestelmiin. Päämääränä on kehittää älykkäitä, turvallisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Yli 80 % tuotannosta menee vientiin ympäri maailmaa. Asiakkaita ovat mm. British Airways, Emirates Airline, GE Aviation, Finnair, Hella, Metso, Parker, Scania, Sandvik ja Siemens.

 
Marioff ultraäänipesulinja