Merkittävä ilmailualan toimitus lentokoneiden moottorikorjaamoon

Julkaistu 29.04.2019
FinnSonic Oy:n kaikkien aikojen suurin projektitoimitus on saatu onnistuneesti päätökseen. Suunnittelimme ja toimitimme Euroopan uusimpaan – maailman uudenaikaisimmaksikin mainittuun - lentokoneiden moottorikorjaamoon lähes kolmen miljoonan euron arvoisen osien pesuun ja tarkastukseen tarkoitetun kokonaisuuden. Toimitus piti sisällään täysin koteloidun särötarkastus- eli FPI-linjan sekä laakereiden huoltoon käytettävän ultraäänipesu- ja tarkastuslinjan.

”Olemme tehneet jo yhteensä 20 vastaavaa projektia ilmailualan asiakkaille eri puolille maailmaa. Tämä juuri valmistunut oli selvästi laajin tähän mennessä toimittamamme kokonaisuus”, kertoo myyntipäällikkö Olli-Pekka Arhosuo FinnSonicilta. Projektin suunnittelussa on huomioitu sekä moottorinvalmistajan että pääkäyttäjän uusimpia moottorityyppejä koskevat vaatimukset. Uusin laitoksessa käsiteltävä laajarunkokoneen moottorityyppi otetaan kaupalliseen käyttöön vasta vuonna 2020.

”Ilmailuteollisuus on viime vuosina noussut meillä merkittäväksi liiketoiminta-alueeksi. Asiakkaat arvostavat sitä, että samalta toimittajalta löytyy toimivat ja turvalliset ratkaisut sekä osien pesuun että tarkastukseen. Asiakkaille tärkeitä tekijöitä ovat myös automaattinen prosessinhallinta ja tiedon keruu, jotka takaavat ilmailun standardien mukaisen käsittelyn”, kommentoi FinnSonicin hallituksen puheenjohtaja Vesa Nurminen.

FinnSonic FPI