Toyo Glass Co. investoi ultraääneen perustuvaan muottienpesuun tuotantolaitoksellaan Japanissa

Julkaistu 28.04.2017
FinnSonic Oy toimittaa monivaiheisen Optima ultraäänipesulinjan Toyo Glassin tuotantolaitokselle, joka sijaitsee Shigassa, Honsun saaren länsiosassa. Kyseinen tehdas valmistaa korkealuokkaisia lasiastioita Japanin ja muiden maiden markkinoille.

TOYO GLASS Co., Ltd. on Japanin johtava lasiastioiden valmistaja. Yhtiö on valmistanut laadukkaita lasituotteita jo vuodesta 1888 lähtien. Yrityksen ydinosaamisalueita ovat lasinvalmistusteknologia ja –suunnittelu


Lasimuotin pesu ultraäänellä

Vasemmalla lasimuotti ennen pesua, oikealla FinnSonic Optimalla käsittelyn jälkeen.

Lasiastioiden tuotantoprosessissa kiinnipalanutta hiiltä kertyy vähitellen muottien pinnoille. Toyo Glass on tähän asti käyttänyt muottien puhdistukseen hiekkapuhallusta. ”Me etsimme uutta ratkaisua, koska hiekkapuhallus vahingoittaa muotin pintaa. Uskomme ultraäänipesun tuovan meille huomattavia kustannussäätöjä, koska muottien käyttöikä todennäköisesti kaksinkertaistuu. Uusi menetelmä täyttää myös puhtausvaatimuksemme hyvin”, sanoo toimitusjohtaja Hiroyuki Nakamura.


Lasimuottien koepesua ultraäänellä FinnSonicilla

Toimitusjohtaja Hiroyuki Nakamura (vasemmalla) henkilökuntansa edustajan kanssa, FinnSonicin myyntipäällikkö Olli-Pekka Arhosuo ja projekti-insinööri Mari Rainikka tutkimassa pesutestin tuloksia FinnSonicin cleaning centerissä.


FinnSonic Optima ultraääni pesulinja

FinnSonic Optima ultraäänipesulinja valmiina toimitettavaksi Toyo Glassin Shigan tuotantolaitokselle.

Lue lisää FinnSonic Optima ultraäänilinjoista.

FinnSonic on vuonna 1979 perustettu ultraäänipesun ja särötarkastuksen asiantuntija. Yritys kehittää ja valmistaa Lahdessa ratkaisuja teollisuuden vaativiin osienpesutarpeisiin ja FPI-järjestelmiin (fluorescent penetrant inspection). Päämääränä on kehittää älykkäitä, turvallisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Yli 80 % tuotannosta menee vientiin ympäri maailmaa. Asiakkaita ovat mm. British Airways, Emirates Airline, GE Aviation, Finnair, Hella, Metso, Parker, Scania, Sandvik ja Siemens.