Pesuratkaisut robottisoluihin


Pesun hajauttaminen robotisoituihin tuotantosoluihin voi tarjota monia etuja. Samalla se edellyttää pesuratkaisulta lyhyttä tahtiaikaa, kompaktia kokoa ja korkeaa käyttöastetta. Näihin vaatimuksiin FinnSonic tarjoaa erinomaisen vastauksen.

FinnSonic pesuratkaisut robottisoluihin - nopea, kompakti ja kestävä

Hajautetun pesuratkaisun integroiminen kuhunkin tuotantosoluun mahdollistaa koneistuksen, viimeistelyn ja pesun yhdistämisen yhdeksi automatisoiduksi prosessiksi, minimoiden tarpeettoman käsittelyn, välivarastoinnin ja optimoiden materiaalivirtauksen tehtaassa. Lisäksi osienpesu välittömästi koneistuksen jälkeen voi helpottaa pesua ja myös vähentää epäpuhtauksien leviämistä tehtaassa. Valmistettavien tuotteiden lisäksi myös työkalujen automaattinen pesu voi olla tarpeen, esimerkiksi jos robotilla vaihdetaan työkaluja ulkoisesta varastosta työstökoneen makasiiniin. Integroimalla pesu tähän kokonaisuuteen varmistetaan työkalujen puhtaus ja luotettava kiinnitys sekä tarkkuus.

Robottisoluja on monenlaisia. Riippuen sovelluksesta, pesuun käytettävissä oleva aika voi vaihdella suuresti. Niinpä pesuratkaisukin voi vaihdella robottiavusteisesta täysin automaattiseen.

Robottiavusteisessa pesussa robotti pitää kappaletta läpi pesu-, huuhtelu- ja kuivausvaiheiden. Tällöin pesuratkaisu voi perustua jopa täysin modulaarisiin ultraäänipesulaitteisiin tarjoten nopean toimitusajan edulliseen hintaan. Älykkäänä piirteenä näissäkin laitteissa on ohjauksen integraatio vakioidulla ohjausrajapinnalla.
Täysautomaattiset pesuratkaisut robottisoluihin ovat kattavampia sisältäen oman logiikkaohjauksen ja kappaleenkäsittelyautomaation. Etuna tällöin on, että pesuprosessi kuormittaa robottia vain kappaleen lastauksen ja purun ajan. Täysautomaattisessa robottisoluratkaisussa pesu-, huuhtelu- ja kuivausvaiheet on usein rakennettu päällekkäin, nostolaitteen siirtäessä kappaleet vaiheesta toiseen. Pienen kokonsa puolesta tämä mahdollistaa lastauksen ja purun samasta pisteestä, mikä on usein toivottavaa robottisoluratkaisuissa.

Robot cell cleaningLyhyiden tahtiaikojen saavuttamiseksi pesuprosessin määrittely on tärkeää. FinnSonic tarjoaa laajan valikoiman tekniikoita prosessin optimointiin. Tiedonsiirto pesukoneen ja solun ohjauksen välillä on ratkaisevaa suorituskyvyn ja turvallisuuden takaamiseksi. Ohjausrajapinnat potentiaalivapaasta kärjestä väyläohjaukseen on sovittavissa asiakastarpeen mukaan. Viimekädessä robottisolujen edellyttämä korkea käyttöaste vaatii koneelta vankkaa rakennetta. FinnSonicin pitkä kokemus takaa optimaalisen ratkaisun joka täyttää nämä vaatimukset ja jolla olemme ansainneet maineemme kestävien koneiden toimittajana.

Lisätietoja FinnSonic Versa Genius ja Optima-linjoista.